KENYA

Vi støtter flere prosjekter i Kenya, noen er et samarbeid med Interfelk i Kisumu. Dette er slumskolen i Nyalenda i byen Kisumu, Ogiekskolen som ligger ved fjellene i nærheten av Eldoret og masaiskolen ved Amboseli nasjonalpark øst for Nairobi. I tillegg støtter vi Arereson Educationcenter i Kiisi og Eco Moyo som ligger nesten ved kysten en par timers biltur fra Mombasa.

https://www.barnasfredspris.no/kenya-reise-brev-2028-4/

FAKTA OM KENYA

Kenya er et land i Øst-Afrika, og som ligger ved ekvator, og som da også er i en tropisk sone. Landet var tidligere under britisk koloni, og da under navnet Britisk Øst-Afrika. Kenya grenser til Tanzania i sør, Uganda i vest, Sudan i nordvest, Etiopia i nord, Somalia i nordøst og det indiske hav i sørøst. Arealet av landet er 582 650 kvadratkilometer.
Hovedstaden i Kenya er Nairobi, som også er en av de fire største byene, sammen med Mombasa, Nakuru og Kisumu. I Kenya er det henholdsvis engelsk og kiswahili som er offisielle og nasjonale språk. Men i tillegg finnes det rundt 45 etniske språk.
Folketallet i Kenya stiger meget hvert år, men det er ca mellom 30 og 40 millioner innbyggere i landet. Styreformen i Kenya er republikk.
Nasjonaldagen til Kenya er 12.desember. Valutaen i Kenya er Kenyanske shilling.

Tips: Trykk på bildene for å se i høy kvalitet.