De fantastiske dagene i Kenya

Jambo!

Tiden her nede i Kenya går alt for fort, og vi skulle ønske vi kunne vært her noen dager ekstra.

Søndag ettermiddag kom vi frem til Serena Lodge, som var ett nydelig hotell med god mat, fine hotellrom og svømmebasseng.

Tidlig mandag morgen, dro vi ut på safari i Amboseli nasjonalpark, hvor vi så blant annet giraffer, antiloper, elefanter og hyener. Dessverre så vi ingen løve. Etter safarien, spiste vi en god frokost, før vi dro til Massai skolen i Amboseli, der det er 210 elever. Vi ga dem to fotballer, og til hvert av barna ga vi en liten potetgullpose, en liten juiceboks og en kjærlighet. Vi fikk også muligheten til å gå inn i en «manjatta», som er massaienes hus som er bygget av kuavføring og leire. Når vi kom hjem fra skolen, tok vi oss ett bad i svømmebassenget og spiste en god middag.

Tirsdag morgen spiste vi bare en rask frokost før vi kjørte av gårde til Sopa Lodge, som var vårt neste stopp frem til onsdag. Dette hotellet var også nydelig, med små hytter som hotellrom. Rundt på område der hotellet lå, var det på kvelden flodhester som gresset. Så etter middagen, ble vi med en vakt som skulle vise oss flodhestene. Den ene flodhesten vi så var ett stykke unna, så vi så bare øynene som lyste og bak når den gikk. Så la vi oss for å sove, og dagen etter spiste vi frokost før vi skulle kjøre fem timer i bil frem til Kisumu.

På onsdag kom vi frem til Anne, som er enken til Jan. Her bor vi i Kyllinghuset, som er en liten hytte, med alt vi trenger. Alt vi gjorde når vi kom frem, var og spise en veldig god fiskemiddag, fisken heter tilapia, og er veldig god! Og så la vi oss, for å være klare til dagen etter.

Torsdag morgen dro vi på Nakumatt, som er en stor butikk med alt, der handlet vi potetgullposer, juice, kjærlighet og billedbøker. Derfra dro vi rett til ECD school, som er en internatskole for de litt mindre. Vi ga dem billedbøkene, to fotballer og til hvert av barna ga vi også her en liten potetgullpose, en liten juice og en kjærlighet. De ble veldig glade, og etterpå lekte de på lekeapparatene de har fått av oss. og spilte fotball, med en av ballene de fikk av oss.

Rett derfra dro vi ned til gateguttene, som har skole ved Interfeltsenteret. Der er de fem dager i uken, hvor de lærer fag, men også mye om hygiene og hvordan de skal oppføre seg. Mange av guttene har hatt en tøff bakgrunn, med ingen sted å sove og ingen foreldre. Som ofte har ført til rusing og andre dårlige ting. Til dem hadde vi med fotballgensere, som vi før vi dro hadde fått av Herkules Idrettslag, og de ble veldig glade!! Vi hadde også med en potetgullpose, en vann og fire kjærligheter til hver av guttene.  Etter vi hadde vært hos gateguttene, dro vi tilbake til Nakumatt, hvor vi shoppet litt, og bestilte time hos frisøren til lørdag, Der skal vi vaske håret, ta manikyr og pedikyr og få rastafletter. Det gleder vi oss til.

Idag, fredag, dro vi til Ogiek, som er en stamme i Nandifjellene. Der åpnet vi to klasserom, og de var ganske fine. Så ga vi ut luene som vi hadde fått strikket av mange hjelpsomme folk hjemme i Norge.  De ble glade, og var veldig takknemlige for det. Både lærere og barna. De største elevene fikk også restene av fotballgenserne vi fikk av Herkules. I tillegg fikk alle barna hver sin lille potetgullpose, og en liten juiceboks, og en kjærlighet. Denne dagen ble veldig bra!

Nå gleder vi oss til imorgen, for å besøke slumskolen og for å komme til frisøren!